خامه تندیس
خامه
خامه را می توان با بسیاری از مواد غذایی و میوه ها ترکیب کرد و از طعم آن لذت برد.خامه به انگلیسی(cream)،یکی از محصولات لبنی می باشد که کاربرد فراوانی در آشپزی و شیرینی پزی دارد و امروزه رد پای آن در بسیاری از غذا ها و شیرینی ها مثل سوپ خامه،نون خامه ای،کیک خامه ای و.. دیده می شود که نشان دهنده محبوبیت بالای خامه می باشد.امروزه این محصول لبنی خوش طعم نقش مهمی در صبحانه ایفا می کند و خامه صبحانه و ترکیبات آن مانند خامه عسل،طرفداران زیادی دارد.
انواع خامه
انواع خامه با توجه به طعم و خواصی که دارد،کاربرد های متنوعی در آشپزی و قنادی دارد که به بررسی آن می پردازیم:
-
خامه قنادی:می دانیم که شیرینی خامه ای و انواع کیک خامه ای،طرفداران زیادی دارد.این خامه همچنین در تهیه رولت و تزئیین کیک خامه ای استفاده می شود که علت آن بافت سفت و شکل گرفته آن است.
-
انواع خامه های طعم دار:معمولا از این نوع خامه در وعده صبحانه استفاده می شود و کودکان علاقه زیادی به آن دارند.خامه شکلاتی و خامه عسلی از انواع خامه های طعم دار هستند.
-
خامه سنگین:این نوع خامه،مقدار چربی بالایی دارد و به همین دلیل به این نام خوانده می شود.همچنین به دلیل سطح چربی بالای این محصول،بهتر است از آن کمتر استفاده شود.
-
خامه صبحانه:معروفترین نوع خامه مخصوصا برای ما ایرانی ها،خامه صبحانه می باشد.ترکیب آن با عسل،مربا،شیره انگور و.. بسیار در وعده صبحانه رایج است.
-
خامه سبک:نام دیگر آن لایت کریم می باشد،چربی کمی دارد و این موضوع باعث می شود در تهیه انواع نوشیدنی،مخصوصا ترکیب با انواع قهوه،از آن استفاده شود.
-
شیرخامه(خامه هاف اند هاف):این خامه،درواقع ترکیبی از شیر و خامه است که سطح چربی آن متوسط رو به پایین است زیرا نیمی از آن را شیر و نیمی دیگر را خامه سبک تشکیل می دهد.
خواص خامه
به طور کلی خواص خامه به دنبال مصرف به اندازه و کنترل شده آن رخ می دهد.این خواص عبارتند از:
-
سلامت پوست و مو به دلیل ویتامین B2
-
بهبود سیستم ایمنی به دلیل ویتامین A
-
تقویت استحکام استخوان ها و بهبود وضعیت رشد
-
سلامت مغز و بافت عصبی و کاهش استرس
-
بهبود وضعیت سلامت چشم به دلیل ویتامین A
نکته مهم در مقدار مصرف و نگهداری خامه:
بسته به شرایط موجود،مقدار توصیه شده مصرف خامه برای افراد مختلف،متفاوت است.برای افراد در حال رشد مثل کودکان و افراد نوجوان،بهتر است که مصرف آن را در برنامه غذایی خود ثابت کنند زیرا در فرایند رشد و سلامت این افراد،تاثیر زیادی گذاشته و انرژی مورد نیاز آنان را تامین می کند.افراد مسن،مبتلا به چاقی و فشار خون بالا،باید مقدار مصرف لبنیات پرچرب را کنترل کنند.مصرف خامه حتی برای افراد میانسال هم محدودیت هایی دارد و بهتر است مقدار مصرف خود را کنترل کنند زیرا مصرف کنترل نشده آن،به دلیل چربی بالا،روی کبد و قلب تاثیرات منفی می گذارد.
خامه را باید در یخچال و در دمای 4 درجه و نهایتا تا 6 روز نگهداری کرد.نگهداری آن بیش از 6 روز در یخچال،باعث ترش شدن آن به دلیل فعالیت های باکتریایی می شود.
خامه مقوی و با کیفیت شرکت تندیس سلامت وطن
خامه تندیس بدون شک یکی از پر طرفدارترین خوراکی های خوشمزه به شمار می آید. که بافتی پیوسته و طعمی دلنشین دارد.این محصول خواستگاه ویژه ای در کافه رستوران ها،رستوران های ایتالیایی،آشکده ها،لبنیاتی ها و… دارد.این خامه را می توان درون انواع غذاها،دسرها،کیک ها و… استفاده کرد.
ویتامین A موجود در خامه قدرت سیستم ایمنی را برای مبارزه با عفونتها بالا می برد و دید چشم را نیز تقویت می کند.ریبوفلاوین موجود در آن به تشکیل گلبول های قرمز و پادتن ها در بدن انسان کمک می کند.