خامه صبحانه
یکی از پرطرفدارترین محصولات لبنی، خامه صبحانه است. خامه صبحانه از جدا کردن چربی موجود در شیر تهیه می شود. در اکثر کشور های دنیا، از جمله ایران، خامه از جمله خوراکی هایی است که مصرف زیادی دارد. این محصول خوشمزه در تهیه انواع دسر ها و برخی غذا ها کاربرد زیادی دارد. خامه صبحانه معمولاً حاوی درصد بالایی از چربی است که به طعم و مزهی خاص و منحصر به فرد آن میافزاید.
وزن
3 گیلوگرم
مواد تشکیل دهنده
خامه 40 درصد چربی، شیر خشک بدون چربی، پایدار کننده ( گوارگام، کاراگینان و ... )
ارزش غذایی در هر 30 گرم:
انرژی: 87 کالری
چربی: 9 گرم
نمک: 0.02 گرم
قند: 0.09 گرم
اسیدهای چرب ترانس: 0.01 گرم
خامه، یک کوه انرژی
چربی و کالری بالای خامه صبحانه، آن را به یک منبع انرژی مقوی برای بدن تبدیل کرده است. همین موضوع خامه را برای کودکان به یک خوراکی محبوب تبدیل کرده که آن را با عسل، مربا و بسیاری از شیرینی جات ترکیب کرده و نوش جان می کنند.
ویتامین های محلول در چربی، در سلطه خامه
خامه حاوی ویتامین های E،K،A،D است که در چربی محلول هستند و به همین دلیل به آسانی با خامه جذب می شوند. سلامتی بیشتر بخش های بدن، وابسته به ویتامین های محلول در چربی است.
سلامتی و ترمیم با پروتئین های خامه
پروتئین های مفید و برخی مواد معدنی موجود در خامه مثل کلسیم و فسفر، به ترمیم بافت استخوانی و عضلانی بدن، کمک می کنند. خامه صبحانه را به همین دلیل ورزشکاران زیادی در برنامه غذایی خود قرار می دهند.
خامه صبحانه و یک دنیا خوراکی
امروزه در اکثر کشور های دنیا، خامه نقش مهمی در وعده های مختلف، به ویژه صبحانه ایفا می کند. خامه صبحانه در تهیه انواع پنکیک، وافل، پای و تارت، کیک و بسیاری از دسر ها استفاده می شود. علاوه بر وعده صبحانه، خامه صبحانه در پخت بعضی غذا ها مثل انواع پاستا، انواع سوپ، انواع فست فود و .. از مواد اولیه به شمار می رود.