عکس پنیر پیتزا

پنیر پیتزا

پنیر پیتزا( به انگلیسی، pizza cheese) از محبوب ترین پنیر های موجود در بازار محسوب می شود. به دلیل خاصیت کشسانی و ذوب شدن آن، در تهیه پیتزا، انواع فست فود و برخی غذا ها کاربرد دارد. معروف‌ترین نوع پنیر پیتزا، پنیر موزارلا (Mozzarella) است که به دلیل طعم ملایم و قابلیت ذوب شدن عالی، بسیار محبوب است.

وزن

2 کیلوگرم

مواد تشکیل دهنده

شیرگاو، مایه پنیر، روغن گیاهی، پنیرتازه، خامه پاستوریزه، کره پاستوریزه، پودر نشاسته گندم، سیترات سدیم، نمک تصفیه شد بدون ید، طعم دهنده طبیعی، اسانس کره

شیر تندیس

انرژی: 158 کیلوکالری

چربی

چربی: 13.3 گرم

نمک

نمک: 0.76 گرم

قند

قند: 1.1گرم

اسیدهای چرب ترانس

اسیدهای چرب ترانس: 0.44 گرم

پنیر پیتزا

انواع پنیر پیتزا

  • موزارلا: پرکاربردترین پنیر پیتزا، موزارلا(Mozzarella)، محسوب می شود. طعم و بافت ملایمی که دارد، در محبوبیت آن مؤثر است.
  • چدار: معمولا از پنیر چدار(Cheddar)، در کنار موزارلا و برای طعم دادن به آن استفاده می شود. چدار دارای طعم نسبتا شور و تند است.
  • پارمزان: پنیر پارمزان یا پارمسان(Parmesan)، بافتی نسبتا سخت و طعمی شدید تر دارد.
  • پروولون: پنیری ایتالیایی و مخصوص پیتزا های گوشتی است. این پنیر بافتی نسبتا سفت و یا معمولی دارد. این پنیر کمی شیرین است.
  • ریکوتا(Ricotta) را می توان در غذا هایی که هدف ما نرم و خامه ای بودن آن است استفاده کنیم. از ریکوتا در لازانیا به وفور استفاده می شود.
  • فتا: پنیر فتا را می توان پنیر مخصوص پیتزا سبزیجات نامید. فتا(Feta)، با طعم نسبتا تندی که دارد، طرفداران زیادی پیدا کرده است.

غذا با پنیر پیتزا، از ساندویچ تا پاستا

انواع ساندویچ با پنیر پیتزا: امروزه در بسیاری از ساندویچ ها، جهت لذیذ و خوشمزه تر کردن آن مقداری پنیر پیتزا در آن می ریزند. ساندویچ مرغ، چیزبرگر، هات داگ و .. از این ساندویچ ها هستند.

انواع پیتزا: همانطور که از نامش پیداست، برای تهیه پیتزا از انواع پنیر پیتزا به خصوص پنیر موزارلا و تاپینگ پیتزا، استفاده می شود. امروزه یکی از راه ها برای جذب مخاطب و مشتریان، کشسان و طلایی جلوه دادن پیتزا برای تبلیغ است.

پاستا و برخی غذا ها: یکی از راه ها برای بهبود طعم پاستا، استفاده از پنیر پیتزا است. پنیر به پاستا کشش و رنگ می دهد و لذت یک وعده غذایی کامل را به ارمغان می آورد.

طرز تهیه پنیر پیتزا

برای داشتن یک پنیر پیتزای خوش طعم و خانگی، باید نکاتی را رعایت کنیم. در این بخش طرز تهیه پیتزا خانگی را با تندیس بیاموزید.

مواد لازم:

  • شیر تازه حدود چهار لیتر
  • چهار یا سه قاشق نمک
  • یک لیوان سرکه
  • ابزار جهت سنجش دمای شیر

مراحل تهیه پنیر پیتزا خانگی

1- ابتدا شیر را در یک قابلمه مناسب ریخته و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. شیر باید تا حدی گرم شود که با نوک انگشت، دمای بالا را حس کنید. استفاده از دماسنج جهت رویت دمای 45 درجه در این مرحله انجام می شود.

2- حال که شیر به دمای مد نظر رسید، سرکه را در قابلمه شیر ریخته و شروع به هم زدن کنید. این کار را برای چند دقیقه انجام دهید. توجه کنید که شعله در این حالت باید خاموش باشد.

3- روی در قابلمه یک درپوش گذاشته و اجازه دهید برای یک ساعت استراحت کند. در این مدت لایه ای روی شیر ایجاد می شود. پس از گذر دادن آن از صافی، آب اضافی را خارج کنید.

4- نمک را به مایع شیر داخل قابلمه اضافه کنید و شعله را روشن کنید. صبر کنید تا دما به حد کافی برسد به طوری که شما نتوانید انگشت خود را بیشتر از چند ثانیه نگه دارید.

5- دو الی سه بار پنیر را داخل آب گذاشته، خارج کنید و ورز دهید.

6- حال باید دمای پنیر را کاهش دهید. می توانید از یک ظرف پر از یخ جهت سرد کردن پنیر و شکل گرفتن آن استفاده کنید.

7- پنیر در محلول آب نمک به مدت هشت روز در دمای یخچال و در کیسه فریزر به مدت یک ماه منجمد کنید.

مضرات پنیر پیتزا

  • پنیر پیتزا و چربی بالا: پنیر پیتزا دارای مقدار زیادی چربی اشباع می باشد. این موضوع می تواند باعث افزایش سطح کلسترول در بدن شود.
  • سدیم، عضو ثابت پنیر: مقدار نمک موجود در پنیر پیتزا، حدود یک درصد است. مصرف بیش از حد آن می تواند فشارخون را تحت شعاع قرار دهد.
  • پنیر پیتزا، بمب کالری: افزایش وزن و چاقی، ممکن است در صورت مصرف بیش از حد پنیر پیتزا رخ دهد. افرادی که به دنبال رژیم افزایش وزن در کوتاه مدت هستند، می توانند پنیر پیتزا را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
  • پنیر پیتزا و آلرژی: تمام محصولات لبنی لاکتوز و پروتئین دارند. در صورتی که افراد به این دو حساسیت داشته باشند، ممکن است در صورت مصرف پنیر پیتزا، علائم حساسیت از خود بروز دهند.
  • جنگ با کبد: به دلیل آنکه این محصول دارای چربی های اشباع می باشد، می تواند باعث کند شدن عملکرد کبد شود. کند شدن عملکرد کبد، سرعت دفع مواد مضر بدن را کاسته و بدین ترتیب خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد.
  • اختلال در فرایند قلب و عروق: چربی، کلسترول و سدیم موجود در پنیر پیتزا، سلامتی قلب و گردش خون را در معرض خطر قرار می دهد.
پنیر پیتزای تندیس، کش دار و خوش رنگ

پنیر پیتزا در بارداری ضرر دارد؟

در دوران بارداری، باید از مصرف پنیرهای نرم و غیرپاستوریزه خودداری کرد، زیرا ممکن است حاوی باکتری‌های مضری مانند لیستریا باشند که می‌توانند به جنین آسیب برسانند. نوع شیری که در تهیه پنیر استفاده می شود، اهمیت زیادی دارد. شیر خام و نجوشیده، در صورتی که غیر پاستوریزه هم باشد، بسیار خطرناک است. در تهیه پنیر پیتزا باید از شیر پاستوریزه و جوشیده استفاده کرد. نکته دیگر در رابطه با پنیر پیتزا، مقدار رطوبت آن است. هرچه رطوبت پنیر کمتر باشد، خطر عفونت کمتری دارد. دمای پخت پنیر، حائز اهمیت است. دمای بالاتر خطر بیماری را کاهش می دهد.

بنابراین زن خانم باردار باید در انتخاب پنیر پیتزای و سایر محصولات لبنی، دقت کند. گروه صنایع غذایی تندیس، پنیر پیتزای تندیس و سایر محصولات خود را با رعایت تمامی نکات ایمنی و بهداشتی و با بسته بندی مناسب به دست مشتریان عزیز می رساند.

محصولات مرتبط