سس مایونز

سس مایونز کم چرب

سس مایونز یکی از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین چاشنی‌ها در سراسر جهان است. نام این سس برگرفته از شهر ماهون یعنی جایی که مایونز برای اولین بار به دست یک آشپزی فرانسوی سرو شد می باشد. هرچند برخی معتقدند نام مایونز از واژه “moyeu” در زبان فرانسوی به معنی زرده تخم مرغ مشتق شده باشد، که یکی از اجزای اصلی این سس است. 

وزن

20 گرم

مواد تشکیل دهنده

روغن نباتی مایع، سرکه تقطیری سفید با اسیدیته 11%، شکر سفید، تخم مرغ پاستوریزه، نشاسته اصلاح شده ذرت، نمک تصفیه شده خوراکی، پودر خردل، پایدارکننده

ارزش غذایی در هر 15 گرم:

شیر تندیس

انرژی: 31.86 کیلوکالری

چربی

چربی: 3 گرم

نمک

نمک: 0.3 گرم

قند

قند: 0.75 گرم

اسیدهای چرب ترانس

اسید های چرب ترانس: 0 گرم

سس مایونز تندیس

تاریخچه سس مایونز

این سس در میان عاشقان آشپزی به عنوان یکی از بهترین کشفیات تاریخ آشپزی نام برده می شود. پیشینه سس مایونز به گفته مورخان، به قرن هفدهم میلادی باز می گردد. گفته می شود در سال 1756 و در جریان محاصره شهر ماهون (Mahon) در جزیره منورکا (Menorca) اسپانیا، سس مایونز توسط یک آشپز فرانسوی برای اولین بار سرو شد. این سس درواقع، برای جشن پیروزی بود اما به دلیل در دسترس نبودن خامه، مجبور شدند از تخم مرغ و روغن در تهیه آن بهره بگیرند.

خواص سس مایونز

مایونز، منبع انرژی: مایونز به دلیل داشتن محتوای چربی مناسب، برای سلامتی و تامین انرژی مفید است.

تقویت و بهبود مو با مایونز: مصرف این چاشنی، می تواند باعث بهبود مو و سلامت آن شود. در صورتی که این سس را روی مو های خود قرار دهید، موهای شما را نرم و صاف می کند و از زبری آن می کاهد. همچنین استفاده از این چاشنی به عنوان ماسک مو، ممکن است مو های شما را درخشان و مقاوم سازد.

بمب ویتامین و مواد معدنی: ویتامین های محلول در چربی شامل K،E،A و D می باشد. این ویتامین ها همراه با چربی به سهولت جذب شده و در بافت های بدن ذخیره می شود. مایونز، جذب این ویتامین ها را تسهیل می کند. به عنوان مثال شما می توانید با ریختن مایونز روی سالاد، از بسیاری از ویتامین های موجود، بهره مند شوید.

با مایونز، خشکی پوست تعطیل: مایونز، می تواند باعث نرمی پوست شود. همچنین برخی افراد با قرار دادن این سس بر روی پوست صورت، سعی در درخشان و شفاف کردن آن دارند.

طرز تهیه سس مایونز

سس مایونز خانگی را می توان به شیوه های مختلفی تهیه کرد. هر چند سس مایونز شیشه ای و آماده به آسانی در سوپر مارکت ها یافت می شود و مقرون به صرفه است اما از نظر علاقه مندان به آشپزی، سس مایونز خانگی از نظر طعم و سلامت برتر است.

مواد لازم جهت تهیه سس خوشمزه:

2 عدد زرده تخم مرغ بزرگ

سه قاشق غذاخوری سرکه سفید

یک قاشق چایی خوری خردل(سس یا پودر)

نصف قاشق چایخوری نمک

یک فنجان روغن نباتی یا مایع

 قاشق چایخوری آب لیموی تازه

فلفل سیاه به مقدار لازم

مراحل تهیه سس مایونز:

مرحله اول: ابتدا زرده های تخم مرغ را با استفاده ازهمزن برقی دو دقیقه مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.

مرحله دوم: سرکه را اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم.

مرحله سوم: سپس خردل،فلفل و نمک را اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

می توانید از سیر جهت بهبود طعم سس استفاده کنید.

مرحله چهارم: حال روغن را به آرامی اضافه می کنیم و همزمان هم می زنیم که سس بریده بریده نشود.

مرحله پنجم: می توانیم برای کنترل غلظت از سرکه استفاده کنیم و مقداری از آن را به مخلوط اضافه کنیم.

مرحله ششم: آبلیمو را به آرامی اضافه کرده و همزمان هم می زنیم تا سس با قوام و لطیفی داشته باشیم.

مرحله هفتم: برای تشکیل مخلوطی با قوام،آب لیمو را آهسته آهسته اضافه می کنیم.

مرحله هشتم: سس ما آماده است. نوش جان

سس مایونز کم چرب تندیس، همراه غذا های چرب

محصولات مرتبط