سس فرانسه

سس فرانسوی

سس فرانسوی که به آن “فرنچ درسینگ” نیز می گویند، از محبوب ترین و پر استفاده ترین چاشنی ها در جهان به شمار می رود. طعم تند، شیرین و خاصی که سس فرانسوی دارد، باعث شده تا در اکثر نقاط جهان، این چاشنی پرطرفدار به وفور سرو شود. این سس عمدتاً از ترکیب روغن، سرکه، خردل، شکر و ادویه‌جات تهیه می‌شود و پایه مایونز دارد.

وزن

20 گرم

مواد تشکیل دهنده

روغن نباتی مایع، رب گوجه فرنگی، تخم مرغ پاستوریزه، سرکه تقطیری سفید با اسیدیته 11%، شکر سفید،...

ارزش غذایی در هر 15 گرم:

شیر تندیس

انرژی: 54 کیلوکالری

چربی

چربی: 5.4 گرم

نمک

نمک: 0.28 گرم

قند

قند: 0.78 گرم

اسیدهای چرب ترانس

اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم

سس فرانسوی تندیس

تاریخچه سس فرانسوی

نمی توان تاریخ دقیق پیدایش سس فرانسوی را مشخص کرد. طبق گفته بسیاری از محققان، مهاجران فرانسوی طرز تهیه سس فرانسوی را به ایالات متحده آمریکا در دهه 1950 وارد کرده اند. در اوایل قرن بیستم، تولید انبوه و تجاری این سس به سرعت افزایش یافت و پس از مدتی به یکی از   اصلی‌ترین سس‌های سالاد در ایالات متحده تبدیل شد.

خواص سس فرانسوی

فواید سس فرانسوی به طور کلی شامل موارد زیر است:

سس فرانسوی، یک چاشنی با ارزش غذایی بالا: این چاشنی، دارای برخی ویتامین ها مثل E  و A می باشد. ویتامین A خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و باعث حفظ چرخه سلولی در مقابل آنتی اکسیدان های آزاد می شود. همچنین این ویتامین، پوست و مو را در مقابل آسیب و پیری حفظ می کند. ویتامین  E در تنظیم هورمون های زنان و بیماری آلزایمر مفید است. این ویتامین به لاغری کمک می کند و می تواند در کنترل قند خون و دیابت مؤثر باشد.

جذب ویتامین های محلول در چربی و افزایش اشتها: می دانیم که ویتامین های محلول در چربی، انحلال و جذب بیشتری با غذاهای چرب دارند. به عنوان مثال خوردن سالاد با سس فرانسوی، باعث جذب راحت تر ویتامین های موجود در سبزیجات می شود. ویتامین های A، E، K، و D محلول در چربی هستند که وجود آن ها برای بدن و عملکرد صحیح سیستم عصبی ضروری است. سس فرانسوی به دلیل طعم دلپذیر و ترکیباتی که دارد، می‌تواند اشتها را افزایش دهد.

با سس فرانسوی انرژیتو تامین کن: کالری بالای فرنچ درسینگ، باعث می شود که انرژی مورد نیاز بدن، برای چند ساعت تامین شود. در واقع سس فرانسوی به دلیل داشتن روغن و شکر، منبع خوبی از انرژی می‌باشد.

سس فرانسه برای چه غذاهایی استفاده می شود؟

در ایران و اکثر کشور ها از سس فرانسوی، به عنوان چاشنی برای سالاد ها استفاده می شود . این سس می‌تواند به عنوان دیپ برای سبزیجات خام،نان‌های تست و انواع ساندویچ سرد به کار رود. از فرنچ درسینگ برای مرینیت و طعم دار کردن مرغ، ماهی و انواع گوشت بهره می گیرند.

محصولات مرتبط