سس انار
سس انار یک چاشنی خوشمزه و محبوب در دنیای آشپزی است. ویژگی سس ها به ویژه سس انار این است که می توان طیف طعم و مزه آن را تغییر داد. این سس که از آب انار تهیه می شود، علاوه بر آنکه بر طعم و مزه غذا می افزاید، طیف طعمی خاصی، از ترش گرفته تا شیرین و ملس را در بر می گیرد. امروزه از سس انار در بسیاری از غذا های گوشتی، سالاد ها و یا به عنوان افزودنی در تهیه غذا، استفاده می شود.
وزن
20 گرم
مواد تشکیل دهنده
رب انار، شکر سفید، نشاسته اصلاح شده ذرت، سرکه تقطیری سفید با اسیدیته 1%
ارزش غذایی در هر 15 گرم:
انرژی: 20 کیلوکالری
چربی: 0.01 گرم
نمک: 0.28 گرم
قند: 2.55 گرم
اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم
سس انار برای چی خوبه؟
سس انار با توجه به ارزش غذایی و خوشمزه بودن آن در بسیاری از غذا ها استفاده می شود. این سس برای افزودن طعم و عطر منحصر به فرد به انواع غذاها، از جمله سالادها، مرغ، گوشت، و ماهی بسیار مناسب است. در برخی مناطق از سس انار به عنوان چاشنی و افزودنی به ساندویچ ها و فست فود نیز استفاده می شود.
خواص سس انار
اگر بگوییم این سس فراتر از یک چاشنی است، چیز زیادی نگفته ایم. مهمتر از همه خاصیت سس انار را می توان در طبیعی بودن آن دانست. فواید سس انار عبارتند از:
- سیستم ایمنی را به دلیل داشتن ویتامین C در مقابل بیماری ها مقاوم می کند.
- باعث هضم سریع و راحت تر غذا می شود.
- تقویت علمکرد معده، کبد و بهبود فشار خون
- انار و یک دنیا آنتی اکسیدان موجود در آن بدن را در مقابل سرطان و رادیکال های ازاد، مقاوم می سازد.
- خاصیت ار تجاعی پوست را بهتر و از پیری زودرس آن پیشگیری می کند.
- متابولیسم و سوخت ساز بدن را افزایش داده و مناسب رژیم لاغری است.
مضرات سس انار
هر ماده غذایی، در کنار خواص و فوایدی که دارد، می تواند به بدن آسیب برساند. مصرف بی رویه و بیش از حد سس انار می تواند خطرات زیر را دارا باشد:
- یبوست و مشکلات معدوی مثل ضعیف شدن جداره معده
- بروز مشکل برای افرادی که بیماری های ریوی و معدوی دارند.
- نباید این محصول را همراه با دارو های فشارخون استفاده شود.
سس انار در بارداری
مصرف به اندازه سس انار در بارداری توصیه می شود. این سس با توجه به محتویات مغذی انار مانند ویتامینها و آنتیاکسیدانها میتواند مفید باشد. از مزایای آن می توان به کاهش آفت دهان اشاره کرد. همچنین این سس رشد جنین را تسهیل می کند. افزایش اشتها و کاهش حالت تهوع از دیگر مواردی است که مصرف سس انار در بارداری را ارزشمند جلوه می دهد.
طرز تهیه سس انار
رسپی ها مختلفی برای این چاشنی وجود دارد ولی نکته مهم آن است که مواد اولیه در تمامی این سس ها، شامل انار و شکر می شود.
طرز تهیه سس انار برای سالاد
مواد اولیه:
رب انار با غلظت پایین یا آب انار: یک لیوان
عسل یا شکر: یک الی دو قاشق غذا خوری
سرکه سفید: دو الی سه قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و سبزیجات خرد شده( گشنیز) : یک قاشق غذا خوری
مراحل تهیه:
تمام مواد را ابتدا در مخلوط کن ریخته و یا با دست به خوبی مخلوط کنید. سس انار شما آماده است. نوش جان
سس انار برای مرغ
در این قسمت به طرز تهیه سس انار برای اکبر جوجه و مرغ می پردازیم. این سس باید غلظت بیشتری داشته باشد و مدتی جوشانده شود.
مواد لازم:
رب انار: هفت قاشق غذاخوری
آب انار: نصف لیوان
گردو و سیر: شش حبه سیر و شش عدد گردو
روغن(ترجیحا زیتون): نصف قاشق غذاخوری
نمک و زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه:
گردو و سیر ها را پس از پوست گرفتن، آسیاب کنید. می توانید از مخلوط کن استفاده کنید.
حال مواد داخل مخلوط کن را، در روغن زیتون تفت دهید.
نمک و زعفران را اضافه کرده و حدود بیست دقیقه بجوشانید. پس از آنکه مخلوط به غلظت کافی رسید، شعله را خاموش کنید. سس انار شما آماده است. نوش جان