دوغ

دوغ از محبوب ترین محصولات لبنی می باشد که ترکیبات اصلی آن را ماست، آب و برخی سبزیجات و گیاهان خوش عطر تشکیل می دهد و امروزه به شکل های ساده و طعم دار به سادگی در هر سوپرمارکتی یافت می شوند. دوغ به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد، از دیرباز از لبنیات محبوب بوده است و اکثر ایرانیان از کودکی تا بزرگسالی با این نوشیدنی، خاطره های فراوان دارند.

 

خواص دوغ

باتوجه به اینکه شیر منبع غنی بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد، پس نوشیدن آن برای بدن ضروری است. برخی افراد به شیر به دلایل مختلف علاقه ندارند و از نوشیدن آن لذت نمی برند. در این زمان می توان از دوغ به عنوان یک جایگزین مناسب استفاده کرد. دوغ اکثر خواص شیر را در خود دارد. دوغ شامل کلسیم، منیزیم، پروتئین، فسفر  و سایر عوامل مفید برای بدن می باشد. از خواص و فواید دوغ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دوغ تندیس

انواع دوغ

به طور کلی امروزه دوغ های متنوعی در بازار موجود می باشد که طعم و خواص هرکدام به طرز تهیه دوغ بر می گردد. حال به بررسی برخی از محبوب ترین و خوشمزه ترین دوغ ها می پردازیم: 1-دوغ گازدار 2-دوغ معمولی 3-دوغ های گرما دیده با و بدون گاز

طرز تهیه دوغ با شیر

دوغ برای ما ایرانی ها تنها یک لبنیات ساده نیست. بلکه بسیاری از ما آن را یک مکمل برای برخی غذا ها مثل کباب و آبگوشت می دانیم. طرز تهیه دوغ خانگی با استفاده از شیر ، روشی ساده و قابل اجرا در منزل است.

مواد لازم برای تهیه دوغ خانگی:

شیر تازه پاستوریزه: یک لیتر

ماست طبیعی تازه: دو قاشق غذاخوری

نمک(در صورت تمایل):به مقدار دلخواه

مراحل تهیه دوغ خانگی

مرحله اول : شیر را گرم کنید.

شیر را در یک قابلمه با اندازه مناسب ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید. سعی کنید دمای شیر تا حدی باشد که به جوش نیاید.

مرحله دوم: ماست را اضافه کنید.

به شیر گرم شده، دو قاشق غذاخوری ماست را اضافه کنید. به آرامی شروع به هم زدن کنید تا یکدست شود.

مرحله سوم: فرایند تخمیر را شروع کنید.

مخلوط شیر و ماست را در یک ظرف درب دار ریخته و در مکانی گرم مانند کنار شوفاژ، قرار دهید. این فرایند 12 الی 24 ساعت طول می کشد.

مرحله چهارم: سرد کردن

پس از آنکه فرایند تخمیر کامل شد، به مقدار لازم آب به مخلوط بیفزایید و غلظت آن را تنظیم کنید. مقدار نمک آن را تنظیم کرده و در یخچال قرار دهید. پس از آنکه دوغ سرد شد، می توانید نوش جان کنید.

رابطه دوغ و سرما خوردگی، یک رابطه عمیق

طرز تهیه دوغ گازدار خانگی

برای تهیه دوغ گازدار خانگی راه های متفاوتی وجود دارد که ما به چند مورد از ساده ترین راه ها می پردازیم.

1-گازدار کردن دوغ با چند حبه قند

مواد مورد نیاز:

چندحبه قند

آب

ماست

نمک به مقدار کافی

مراحل تهیه دوغ گازدار خانگی با قند:

1-ترش کردن ماست: سعی کنید ماست را در محیط گرم گذاشته تا مقداری ترش شود و یا به اصطلاح بترشد. سپس ماست را هم بزنید تا یکدست شود.

2-افزودن نمک به ماست: پس از مخلوط شدن کامل ماست، حدود دو برابر حجم آن، در مخلوط آب بریزید و نمک را به مقدار مد نظر به آن اضافه کنید.

3-اضافه کردن قند به مخلوط ماست و آب و نمک: چند حبه قند (2 الی 3) و نه بیشتر را به مخلوط اضافه کنید. در این مرحله شما می توانید نعناع یا هر گیاهی که دوست دارید را در دوغ ریخته و سپس درب ظرف را ببندید.

4-یکدست کردن ترکیب: حدود 20 دقیقه با سرعت مناسب مخلوط را تکان دهید. و پس از آن 5 الی 7 روز در محیط آزاد بگذارید تا گازدار و ترش شود.