کره حیوانی

کره حیوانی، یک محصول لبنی است که امروزه نقش پر رنگی در وعده های غذایی مانند صبحانه و پخت و پز ایفا می کند. کره در واقع نوعی چربی تلقی می شود که با توجه به طرز تهیه به دو نوع اصلی حیوانی و گیاهی تقسیم می شود. کره به عنوان یک ماده غذایی محبوب و پرکاربرد در آشپزی و شیرینی‌پزی، در سراسر جهان مصرف می‌شود. هر نوع کره دارای ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود است که می‌توان بسته به نیاز از آن استفاده کرد.

با توجه به نکات تغذیه‌ای و انواع مختلف آن، کره می‌تواند به بهبود طعم و کیفیت غذاها کمک کند. در کشور ایران کره حیوانی (کره گوسفندی-کره گاوی)، از دو طریق تهیه می شود که به دو نوع دوغی و خامه ای دسته بندی می شود. کره دوغی برای آشپزی و کره خامه ای برای صبحانه استفاده می شود. به طور کلی انواع کره عبارتند از:

انواع کره

کره حیوانی

کره حیوانی محصولی لبنی است که از خامه یا شیر گاو تهیه می‌شود و به دلیل طعم غنی و بافت نرم خود در آشپزی و شیرینی‌پزی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد...

کره مارگارین

کره مارگارین یک محصول گیاهی است که به عنوان جایگزینی برای کره حیوانی از روغن‌های گیاهی تهیه می‌شود. این محصول با افزودن مواد امولسیون‌ کننده، طعم‌دهنده و رنگ .....

کره پسته

کره پسته یک محصول غذایی است که از پسته‌های آسیاب شده تهیه می‌شود و دارای بافتی نرم و کرمی است. برای تهیه این کره خوش طعم، از مغز پسته به همراه شکر یا عسل استفاده می شود...

کره بادام زمینی

کره بادام زمینی از محبوب ترین کره های موجود در بازار است که طرفداران زیادی به خصوص در میان ورزشکاران دارد. این کره به عنوان یک افزودنی خوشمزه برای نان، بیسکویت، و انواع دسرها کاربرد دارد...

کره گردو

کره گردو از سالم ترین و گران ترین کره های موجود در بازار می باشد. سالم بودن کره گردو از آن جهت مهم است که باعث بهبود گردش خونه و سلامت قلب می شود....

کره تخم آفتابگردان

افرادی که نسبت به کره بادام زمینی حساسیت دارند، می توانند کره تخم افتابگردان را جایگزین آن کنند. خاصیت منحصر به فرد کره تخمه آفتابگردان ضد حساسیت بودن آن است...

کره فندق

اگر به دنبال یک جایگزین مناسب برای خوراکی های وعده صبحانه هستید، کره فندق را فراموش نکنید. کره فندق، یک خوراکی مغذی و سالم است که برای مغز کودکان می تواند مفید باشد...

کره طعم دار

امروزه در صنعت آشپزی مدرن یکی از راهکارهای جدید، طعم دار کردن کره است که علاوه بر ایجاد مزه متفاوت، جذابیت بصری بیشتری نیز دربردارد. جهت این تهیه این نوع کره ها از زعفران، ...

کره گیاهی بهتر است یا حیوانی؟

پاسخ این سوال به اثر نوع کره بر سلامتی بستگی دارد. می دانیم که کره حیوانی نوعی محصول لبنی تلقی می شود و حاوی چربی های اشباع و کلسترول و ویتامین های محلول در چربی مثل آ و دی است. همچنین این محصول لبنی برخلاف سایر لبنیات، طبع گرم و تر دارد. کالری کره حیوانی در هر 14 گرم،حدود 100 واحد می باشد. اما کره گیاهی از چه درست می شود؟کره گیاهی به انگلیسی()، از روغن های گیاهی تهیه می شود و حاوی چربی های غیر اشباع می باشد. کره های گیاهی اغلب با برخی ویتامین ها غنی می شوند. برخی از انواع آن ممکن است چربی ترانس داشته باشند.

با وجود اینکه کره حیوانی دارای کلسترول و نیز زنجیره های بلند اسید چرب می باشد، باید مصرف آن کنترل گردد. هرچند خواص کره حیوانی از مارگارین بیشتر است و طعم خوشایند تری دارد.

فواید کره حیوانی

مصرف کره در کنار مواد غذایی مفید، می تواند کمک بیشتری به سلامتی بدن کند. خواص کره حیوانی با عسل، مربا، در کنار غذا و …  به طور کلی عبارتند از:

-تامین ویتامین های محلول در چربی مانند آ و کا

-خواص ضد سرطانی به علت وجود سی ال ای

-افزایش سطح کلسترول خوب بدن

-کاهش خطر سندرم روده تحریک پذیر به علت وجود بوتیرات

-ایجاد پوست درخشان به علت وجود ویتامین آ و ..

کره حیوانی

مضرات کره حیوانی

در هر صورت مصرف بیش از حد هر ماده غذایی، می تواند باعث به هم خوردن وضعیت نرمال بدن شود و در دراز مدت بیماری هایی ایجاد کند و سلامتی را در معرض خطر قرار دهد. کره یکی از خوشمزه ترین لبنیات است و به همین سبب مصرف کره در بسیاری از افراد زیاد می باشد. از جمله مضرات مصرف زیاد کره حیوانی می توان به تجمع چربی در قسمت های مختلف بدن مانند قلب و یا خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی و .. اشاره کرد. بنابراین حتما در مصرف این ماده لبنیاتی، تعادل را رعایت نمایید.

کره حیوانی تندیس