سس خردل
یکی از محبوب ترین چاشنی ها در آشپزی بین المللی، سس خردل است. خردل (به انگلیسی Mustard Sauce) از ترکیب دانههای خردل، سرکه، نمک، و آب تهیه میشود. این سس معطر را امروزه در طیف های طعمی مختلفی از جمله ملایم و تند تهیه می کنند و از آن برای طعم دار کردن بسیاری از غذا ها و سالاد ها استفاده می شود.
وزن
20 گرم
مواد تشکیل دهنده
پودر خردل، تخم مرغ پاستوریزه، شکر سفید، سرکه سفید، روغن نباتی مایع، نشاسته اصلاح شده، اسید سیتریک، آب
ارزش غذایی در هر 15 گرم:
انرژی: 45.12 کیلوکالری
چربی: 4.5 گرم
نمک: 0.37 گرم
قند: 0.75 گرم
اسیدهای چرب ترانس: 0 گرم
تاریخچه سس خردل
می توان گفت سس خردل از قدیمی ترین چاشنی ها محسوب می شود. پیشینه خردل به هزاران سال قبل باز می گردد و در دوران باستان از دانه های آن به جهت طعم تند و خاصیت نگهدارندگی، به وفور استفاده می شد. می توان گفت رومی ها از اولین افرادی بودند که در دوران باستان به خواص خردل پی بردند. بعد ها در قرون وسطی، خردل در اروپا نقش پررنگ تری به خود گرفت. در این دوران شهر دیژون در فرانسه به مرکز تولید خردل تبدیل شد. تولید تجاری و بسیار عمده این سس، در قرن نوزدهم استارت خورد. امروزه و در دوران مدرن خردل، به اشکال و طعم های گوناگونی تولید می شود.
انواع سس خردل
سس خردل انواع مختلفی همچون خردل عسلی، خردل تند، خردل زرد، خردل شیرین، خردل روسی، خردل دیژون(فرانسوی)، خردل قهوه ای(هندی) و .. دارد. نکته مهم این است که در تهیه همه موارد ذکر شده از دانه های گیاه خردل، آب، سرکه، آب لیمو و برخی موارد دیگر استفاده می شود.